Detalii produse

•  LEGISLATIE

Standardele generale pentru aditivi alimentari - General Standard for Food Additives / GFSA

"Codex Alimentarius" este autoritatea de referinta in ceea ce priveste elaborarea standardelor de calitate, standardelor din domeniul sanatatii, securitatii, standardelor de nutritie, metodelor de standardizare uniforma.

"Codex Alimentarius" a fost pentru prima data intocmit in 1962 de "UN's Food &Agriculture Organization" (FAO) si "World Health Organization" (WHO).

Exista aproximativ 270 de Codexuri pentru standarde in diferite domenii.

Standardele generale pentru aditivi alimentari (GSFA) au fost adoptate in martie 1997, de catre guvernele membre ale Codexului in scopul utilizarii lor de catre producatorii de alimente, in conformitate cu "Good Manufacturing Practice".

In 1970 Uniunea Europeana a decis ca fiecare aditiv autorizat sa fie semnalat, pe etichete sau ambalaje, prin binecunoscutul cod E. Decizia a fost luata in idea de a avea o legislatie si o reglementare foarte precisa aditivilor si pentru a facilita informarea consumatorilor.

In legislatia Uniunii Europene, cerintele privind aditivii alimentari sunt specificate prin intermediul Directivelor:

•  pentru indulcitori: Directiva Parlamentului si Consiliului European 94/35/EC din 30 iunie 1994

•  pentru coloranti: Directiva Parlamentului si Consiliului European 94/36/EC din 30 iunie 1994

•  pentru alti aditivi: Directiva Parlamentului si Consiliului European 95/2/EC din 20 februarie 1995.

Legislatia romana in vigoare

Ordinul nr. 975/1998 contine un numar de aproximativ 250 de aditivi alimentari ce pot fi folositi cu aprobarea Ministerul Sanatatii si Familiei in functie de grupa alimentara in care e inclus acesta.

Toti aditivii autorizati de Ministerul Sanatatii si Familiei prin Ordinul nr. 975/1998, sunt preluati din "Codex Alimentarius".

FAO (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura) si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) impreuna cu specialisti si experti ai Uniunii Europene organizeaza studii analizand daca o substanta este permisa sau respinsa ca aditiv si in ce conditii se poate folosi. Acest comitet recomanda si cantitatile maxime.

   Ingrediente

•  COLORAN TI ALIMENTARI (E100-E182)
•  CONSERVANTI
•  INDULCITORI (Edulcoranti cu putere mare de     indulcire)
•  ACIDULANTI
•  EMULGATORI
•  SUBSTANTE DE INGROSARE
•  ANTIOXIDANTI
•  POTENTATORI DE AROME
•  LEGISLATIE
•  ADITIVI UTILIZATI IN INDUSTRIA     ALIMENTARA


  Angajari

Va rugam completati-va numele, telefonul la care puteti fi gasit, email-ul, si atasati CV-ul dvs. in format word. Va vom contacta pentru un eventual interviu in cel mai scurt timp posibil.

Va multumim!

 
© 2005 Ertrag S.R.L.
Toate drepturile rezervate.
web design: Dezibel Media   |   web hosting: Web Hotel